|
”Franskbrød”
Franskbrød lavet af ”Spansk” mel
½ liter Tempereret vand
1 poser tørgær (medfølger)
40 g flydende margarine
5g salt
½ kg Mel (Harisin Brød og Kageblanding)
1spsk Roefibre
1: Vand og tørgær røres sammen,
2: Margarine, salt og fibre iblandes
3: Melet irøres.
Det hele røres på maskine i ca. 10 min, det ligner herefter en meget fed grød
Dejen hældes i en smurt form,
|
||||
|
||||
|
Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 40-45 min
Formen stilles i en forvarmet ovn 220 °C, eller varmluftovn 200 °C i nederste del af ovnen
Og bages i ca. 25-30 min.
Brødet tages ud af formen og stilles til afkøling på en rist i et par timer.
|
|
||||
Herefter er brødet klart til opskæring (evt. på maskine)
Det kan med fordel lægges i fryser, efter udskæringen, for herefter at tage de antal skiver op og tø disse op, efterhånden som de skal bruges.
Jeg plejer at tage 2 styk op af gangen, lægge dem i mikroovn (600w, fuld styrke i ca. 50 sek.)
På denne måde, smager brødet, som nybagt, hver gang.
Velbekomme
|
||
|