P1020026.JPG

”Franskbrød”

Franskbrød lavet af ”Spansk” mel

 

½ liter Tempereret vand

1 poser tørgær (medfølger)

40 g flydende margarine

5g salt

½ kg Mel (Harisin Brød og Kageblanding)

1spsk Roefibre

 

1: Vand og tørgær røres sammen,

2: Margarine, salt og fibre iblandes

3: Melet irøres.

Det hele røres på maskine i ca. 10 min, det ligner herefter en meget fed grød

Dejen hældes i en smurt form,

P1020028.JPG

 

Her er der vist 2 forme, da jeg har lavet dobbelt portion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dejen hæver til ca det dobbelte.

 

Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 40-45 min

 

         P1020030.JPG

           

 

 

 

Formen stilles i en forvarmet ovn 220 °C, eller varmluftovn 200 °C i nederste del af ovnen

Og bages i ca. 25-30 min.

 

Brødet tages ud af formen og stilles til afkøling på en rist i et par timer.

P1020033.JPG

 

P1020034.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

   

 

Herefter er brødet klart til opskæring (evt. på maskine)

 

 

   P1020037.JPG

 

 

Det kan med fordel lægges i fryser, efter udskæringen, for herefter at tage de antal skiver op og tø disse op, efterhånden som de skal bruges.

 

Jeg plejer at tage 2 styk op af gangen, lægge dem i mikroovn (600w, fuld styrke i ca. 50 sek.)

På denne måde, smager brødet, som nybagt, hver gang.

 

Velbekomme